Zútulněte své bydlení během povinné karantény

Současná doba nám zcela změnila život. Koronavirus přinesl do našeho života mnohé dosud nepoznané opatření. Jedním z takových opatření je i domácí karanténa, kterou musí člověk absolvovat když byl sám nakažený, případně byl v kontaktu s nakaženým člověkem. Mnozí z nás museli pracovat z domu. Pro někoho běžná praxe no pro mnohé z nás úplně nová zkušenost.

Tato situace vedla k tomu, že lidé museli ve svém uspěchaném životě na chvíli zpomalit a věnovat se tak více sobě, nebo své rodině. Jelikož lidé začali mnohem více času trávit v domácím prostředí, zvýšilo se i jejich nutkání vynoviť a zútulnit svoje bydlení. Právě proto jsme si dnes pro Vás připravili několik zajímavých typů, které můžete využít při zútulnění svého domácího prostoru.

Domácí karanténa Domácí karanténa

Začněte úklidem a přehodnocením nepotřebných věcí

V každé domácnosti najdeme místo, kam skladujeme nepotřebné věci. I když víme, že je už možná nevyužijeme. Odkládáme si je do různých částí svého příbytku, jako je garáž, sklep, prádelna různé zásuvky v kuchyni, skříně a podobně. Prostě jsme k ním nabyly určitý vztah a je nám líto je vyhodit. No zútulnění domova spočívá nejen v tom, že si pořídíme nové věci, ale důležité je také uklidit ty staré. Jarní období v nás vždy navozuje čas zbavit se nepotřebných věcí a důležité prakticky zorganizovat. Zde je několik našich rad:

• Věci které jsou ještě zachovalé a které nepotřebujete darujte a ty které jste nevyužili více než rok vyhoďte

• Zkažené věci a věci po záruční době neskladujte a vyhoďte je pryč

• Přehodnoťte svůj šatník a proberte všechny věci

• Jako skvělá pomůcka při organizací věcí v garáži nebo v komoře poslouží úložné boxy

• Odstraňte nečistoty a prach na místech, která jsou pro vás nedostupné

Při větším i menším úklidu nezapomeňte používat ekologické čisticí prostředky. Ochráníte své zdraví před drastickými chemikáliemi. I ekologické prostředky přinesou do vašeho bytu nebo domu svěží vůni čistoty.

Úklid v kuchyni Dámský šatník

Znáte severský styl Hygge?

Každá doba přináší mnoho designových směrů, kterými se lidé inspirují. Lidé se chtějí cítit v své domácnosti šťastně, bezpečně, klidně a v neposlední řadě jde o načerpání nových sil do dalšího dne. Jedním se severských směrů, který se v posledním období těší velké oblibě je směr Hygge. Vychází se severské čistoty a minimalismu a jednoduše představuje šťastný způsob života. Důležité je zkrášlení svého domova aby byl prostě útulný tak, abychom v něm cítili příjemně a rádi se do něj vraceli. Samozřejmě při zkrášlování našeho domova nesmíme zapomínat na volbu a zakomponování různých dekorací. No nesmí jich být přebytečné množství. Stačí jen málo ale precizní zvolených doplňků, které vám přinesou radost a pohodu. Hygge je především zaměřen na minimalismus a proto i v tomto případě platí staré známé méně je někdy více.

Povlaky na polštáře Skandinávské koberce Jednobarevné závěsy

Jak zútulnit svoji domácnost?

• Teplo a útulnost vám do domácnosti jistě přinesou dekorační svíčky a lucerny. Navíc představují jeden ze základních symbolů severského stylu Hygge.

• Klid a svádění k odpočinku vám přinese několik vkusných a pohodlných dekoračních polštářů. Samy uvidíte jaké emoce ve vás vyvolá krásný pestrobarevný polštář. Ve vašem pokoji zavládne klid a pohoda.

• K polštářem samozřejmě patří i pohodlná deka. Stačí si jen představit večer, když venku prší a slyšet jak se kapky deště odrážejí na vašem okně. Vy jste zabalený do jemné a hřejivé deky a v tom momentě vás obklopí pohoda a klid. Taková deka je i velmi dobrým dekoračním prvkem vhodným jako přehoz na sedačku nebo postel.

• Jako skvělý doplněk při relaxaci s oblíbenou knihou poslouží pohodlné křeslo. Zvolte si vhodné křeslo do interiéru nebo závěsné křeslo na terasu. Nezapomeňte na pohodlný polštář nebo deku. Takto si rychle vytvoříte svůj domácí relaxační koutek.

Příjemné deky Hygge dekorace Závěsné křeslo

Samozřejmě je jen na vás, jaký způsob zútulnění vašeho domova si vyberete, ale jednoznačně začněte vyhozením starých a nepotřebných věcí. Jen tak přinesete do vašeho příbytku podnět na změnu. Při volbě nových dekorací je důležité to však zbytečně nepřehnat.