Jaký typ závěsného křesla si zvolit?

Přemýšlíte nad koupí závěsného křesla no nevíte jaký typ zvolit? Přečtěte si náš blog a získejte odpověď na tuto otázku.

Každý z nás miluje letní odpočinek a relax v zahradě. Zahradní závěsná křesla vám poskytnou prostor pro dokonalý odpočinek při příjemném houpání. Skvělé doplní nejen vaši venkovní zahradu nebo terasu ale oživí i interiér vašeho bydlení !

Šedé interiérové závěsné křeslo

Známe různé druhy závěsných křesel

Chcete si vytvořit místo určené pro relax kde si můžete v klidu přečíst svou oblíbenou knihu nebo se jen tak v tichu houpat na zahradě? Závěsné křeslo bude pro vás skvělou volbou. Ve všeobecnoti můžeme zahradní křesla rozdělit do dvou kategorií:

• Závěsné křeslo na kotevní bod

• Závěsné křeslo na stojanu

Závěsné křeslo s použitím kotevního bodu na stropě využijete zejména v interiéru vašeho bydlení. Dokonale vynikne v ložnici, obývacím nebo v dětském pokoji. Na jeho zavěšení bude potřebovat jeden kotvící bod na stropě dané místnosti. Důležité je křeslo správně upevnit. Houpací křeslo na stojanu má výhodu v tom že při jeho instalaci se obejdete bez kotvícího bodu. Proto je vhodné do zahrady na terasu nebo k bazénu. Jeho instalace je rychlá a jednoduchá navíc můžete křeslo kdykoliv složit nebo přenášet.

Některé zahradní křesla najdete is praktickou stříškou. Tento typ je ideální volbou k bazénu jelikož stříška poslouží jako ochrana před slunečním zářením.

Jaký materiál zvolit?

Velmi důležitým kritériem při volbě závěsného křesla je právě materiál z jakého je křeslo vyrobeno. Právě ten totiž rozhoduje zda vám křeslo vydrží jednu nebo více letních sezón. Nejvíce využívaný materiál je bezpochyby ratan. Jeho obrovskou výhodou je odolnost a snadná údržba. Snadno se tvaruje a různé pletené vzory skvělé zapadnou vaší zahrady. K přírodním materiálům patří dřevo. Má podobný vzhled jako ratan je však náročnější na údržbu. Závěsná křesla z plastu patří mezi cenově dostupnější a najdete je i v různých barvách, ale svým umělým vzhledem příliš neohromí. Interiérové závěsná křesla skládají z dřevěné rozpěrky a příjemného bavlněného materiálu.

Moderní velké závěsné křeslo s polštáři v béžové barvě

Je důležitá i nosnost křesla ?

Závěsná křesla na stojanu disponují kvalitní ocelovou konstrukcí která zajišťuje stabilitu celého křesla. Takové křesla zpravidla zvládnou nosnost až do 130kg. Při závěsném křesle na kotvícím bodě je samozřejmě důležitá zejména správná instalace. Pokud je interiérové křeslo instalováno správně zvládne nosnost až deklarovaných 120kg.

Jaká barva je právě v módě?

Mezi nejoblíbenější barevné varianty bezesporu patří elegatní černá barva. Její výhodou je, že ji snadno sladíte s jiným zahradním nábytkem. Do popředí zájmu se poslední době dostává i hnědá případně šedá barva. Nebojte se však použít také bílou barvu která snadno splyne s okolím.

Závěsné křeslo v černé barvě

Rozhodující je prostor

Důležitým kritériem při volbě závěsného křesla je hlavně prostor kam chcete závěsné křeslo umístit. Tento faktor je důležité si uvědomit zejména při visícím křesle v interiéru. Při houpání je potřebný velký prostor proto umístěte křeslo tam kde nemáte mnoho nábytku, který můžete snadno poškodit nebo shodit. Při zahradních závěsných křeslech je to o něco jednodušší no na malé terase nebo zahradě může závěsné křeslo působit rušivě.

Doplňky které potěší

Některé druhy závěsných křesel disponují i praktickými doplňky, které se během relaxu v zahradě mohou hodit. Skvělým doplňkem při látkovém závěsném křesle je šikovná kapsa na knihu nebo brýle. Důležité jsou i pohodlné a odnímatelné polštáře které se dají jednoduše vyprat. Při zahradních závěsných křeslech dobře poslouží praktická stříška, která vás ochrání během horkých letních dnů před slunečním zářením.

Béžové závěsné křeslo s polštářem

Jaké jsou klíčové vlastnosti závěsných křesel?

• Dokonalý odpočinek a relax

• Využití nejen v exteriéru ale i v interiéru

• Moderní provedení v různých barvách

• Rychlá a jednoduchá montáž

• Dostatečná stabilita a nosnost

Objevte novou formu relaxu!

Závěsná křesla představují moderní kousek nábytku pro všechny, který se rádi nechají unášet sladkým opojením odpočinku. Objevte i vy tuto novou formu relaxu a vyberte si z naší široké nabídky závěsných křesel vhodných do exteriéru i interiéru.