Herní křesla - stačí kancelářská židle nebo se vyplatí investovat víc?

Počítačové hry jsou fenomén a každý zanícený hráč si na svoji výbavu potrpí. Sezení je při hraní důležitým aspektem a jeho výběru je třeba věnovat náležitou pozornost. Vždyť proč byste se měli krčit na obyčejné kancelářské židli, když jsou zde mnohem praktičtější řešení?

Herní židle a kancelářská židle není totéž

Přestože jsou si v mnohém podobné a občas se můžete setkat is pojmem herní kancelářské židle, což možná splete, křesla pro hráče mají úplně jinou ergonomii než klasické kancelářské židle. Moderní herní křesla jsou uzpůsobena k dlouhodobému sezení, když se na dlouhé hodiny ponoříte do světa her a nevnímáte dění kolem sebe. Herní židle mají oproti kancelářským množství funkcí navíc a několik možností polohování, abyste si mohli zajistit požadovaný pozorovací úhel a sklon, ale také stabilitu vašeho těla při hraní, o kterou se postará zejména speciální tvarování křesla a rozměry opěradla či samotného sedadla.

Herní křesla pro náročné mají různá vylepšení - polštáře pro bederní páteř, hlavu nebo dokonce systém chlazení. Odlišnosti jsou zřejmé také v designu. Na rozdíl od kancelářských židlí se herní křesla mohou pochlubit dynamickým, moderním a agresivnějším vzhledem, často dotvořeným barevnými kombinacemi a ozdobnými detaily. Na atraktivitě jim rozhodně přidává i podsvícení.

Ponuku herných kresiel si môžete pozrieť tu: https://www.prehozynapostel.cz/kancelarske-kresla

Proč se vyplatí investovat do herního křesla

Ano, uznáváme, herní výbava je často náročná na rozpočet, ale záda máte jen jeden, proto je rozumné postarat se o co nejpohodlnější sezení, aby vaše tělo netrpělo. Ovšem výjimečný komfort, který poskytují herní křesla, si nemusí vychutnávat pouze hráči počítačových her. Pokud pracujete z domova au počítače trávíte spoustu času, kvalitní křeslo s pokročilými možnostmi nastavení, které uleví vašim bolavým zádům, věru není k zahození.

Zdroj: Unsplash.com

Jaký rozpočet je třeba si připravit?

Tak jako všechno, i herní křesla se pohybují v různých cenových hladinách. Cena se odvíjí od použitých materiálů, mohutnosti křesla a jeho nosnosti, speciálních technických vlastností a dalších parametrů.

V cenové hladině do sto eur koupíte dětská herní křesla nebo křesla pro začátečníky. V případě, že investujete do křesla přibližně do 300 eur, získáte kromě vyšší nosnosti i množství doplňkových funkcí, které ocení i nároční hráči. Křesla s cenovkou nad 300 eur jsou již opravdu prošpikována technologiemi, bývají vybavena i reproduktory a podsvícením ai ti nejnáročnější s nimi budou jistě spokojeni.

Vychytávky, které by mělo mít pohodlné herní křeslo

Nejlepší herní křesla se postarají o dokonalý komfort během dlouhých hodin hraní oblíbených her a jsou zárukou toho, že od nich nebudete vstávat dolámáni. Profesionální, ale i vášniví amatérští hráči se jednohlasně shodují, že jejich vysněné hráčské křeslo by se mělo pyšnit zejména těmito charakteristikami:

Zdroj: Unsplash.com

  • ideální hloubka sedáku – některé modely mají možnost nastavit si požadovanou hloubku sedáku, například podle výšky uživatele.
  • výškové nastavení sedáku, zejména možnost plynulého nastavení výšky, je obrovské plus, jelikož vás nelimituje a můžete si výšku křesla nastavit přesně podle vašich preferencí.
  • opěradlo by mělo být profilováno a kopírovat anatomickou strukturu vaší páteře.
  • možnost naklonit židli posune herní sezení na vyšší level, neboť snižuje riziko nepříjemných bolestí páteře.
  • opěrka na ruce - područky během hry umožňují ruce opřít a snížit napětí v ramenou, díky čemuž je i delší čas strávený ve stejné poloze komfortní.
  • stabilní konstrukce a spolehlivá základna s pěti kolečky zajistí, že se židlí se bude dobře manipulovat
  • polštářek pod hlavou a v bederní části zvyšuje pohodlí.
  • prodyšný materiál potahu, ve kterém se nebudete potit.
  • tichá kolečka s plynulým chodem.

Herní židle mají oproti kancelářským mnoho výhod a užijete si v nich dlouhé chvíle pohody. Přestože je cena vyšší, za komfort to stojí.