Najděte si čas na zkrášlovací rituály! Toaletní stolky jsou na ně jako stvořené

Z historie toaletních stolků

To, že pečovat o sebe je důležité, věděli už Egypťané. V jejich hrobkách se proto mimo jiné vybavení často našly rozmanité krabičky ze dřeva, kovu, keramiky nebo kostí, které sloužily k odkládání parfémů, mastiček, olejů, zrcadel nebo líčidel. Ve starověkém Řecku a Římě také nezaostávaly, krabičky si dokonce zvykly zdobit mytologickými motivy. V Evropě se ve 12. století objevují také malé skříňky se zrcadlem, některé v přenosné verzi. Sloužili k odkládání kosmetiky a šperků a můžeme je pokládat za jakési předchůdce toaletního stolku. Ten se ovšem objevil až koncem 17. století ve Francii. Měl sklápěcí vrch. poudrouse a byl součástí domácností vyšší společnosti.

Asi nejvíc se o jeho slávu zasloužila Madame de Pompadour, která trávila celé hodiny zkrášlováním se u toaletního stolku. Jelikož zvykla během svých kosmetických procedur u toaletního stolku přijímat i návštěvy, stal se místem pro debaty a setkávání s přáteli. Maria Antoinetta a Maria Terezie také nedaly na toaletní stolky dopustit. Každá vlivná dáma toužila mít svůj.

Postupem času toaletní stolky pronikaly do domácností i střední vrstvy a rozšiřovaly se možnosti provedení. Design stolků byl inspirován gotikou, ale i renesancí, empírem, rokokem a dalšími směry, inovace nastaly iv použití různých materiálů od různých kovů přes sklo, mramor a další. Starší toaletní stolky byly vybaveny i umyvadlem, postupně jejich vzhled procházel změnami a některé modely se staly doslova ikonickými. I dnes si můžete objednat repliky inspirované historií. Nikomu určitě není třeba představovat typický hollywoodský kosmetický stolek, který se často objevoval i ve filmech a pojí se se jmény jako Marilyn Monroe nebo Audrey Hepburn.

Zdroj: unsplash

Výhody toaletních stolků – proč o nich vůbec uvažovat?

Co je na toaletních stolcích tak výjimečné, že i dnes si najdou své místo v mnoha domácnostech? Kromě toho, že moderní toaletní stolky jsou zajímavým doplňkem interiéru, nabízí toho mnohem víc. Jejich nejvýznamnější funkcí je dokonalá organizace kosmetiky, líčidel a šperků, která vám nemusí zahlcovat skromný prostor v koupelně.

Toaletní stolky se zrcadlem jsou ideálním místem pro nalíčení, upravení zevnějšku nebo aplikování masek, krémů, sér a dalších kosmetických přípravků. Přizpůsobte si jej tak, abyste si vytvořili příjemnou oázu klidu, jen vaše osobní království, kde si odpočinete a dopřejete si zaslouženou chvilku jen pro sebe – péči o pleť a zároveň psychohygienu například po náročném dni v práci.

Jak vybrat ideální toaletní stolek

V současnosti si můžete vybírat z široké nabídky toaletních stolků, na trhu naleznete dokonce i dětský toaletní stolek pro malé parádnice. Důležité je zejména rozhodnout se pro správné rozměry v závislosti na místnosti, kde bude stolek stát, ale také na tom, co vše do něj chcete uložit, čímž plynule přecházíme k potřebě dostatečného úložného prostoru.

Zdroj: unsplash

Je praktické, pokud má stolek zásuvky nebo skříňky na všechny doplňky, pro mnohé ženy je naprostou nezbytností zrcadlo s osvětlením. Co se týče vzhledu, je jen na vás, jestli upřednostníte toaletní stolek Hollywood ve stylu filmových hvězd, nebo dáte přednost zajímavému vintage kousku či minimalistickému modelu. Ke stolku budete potřebovat i pohodlnou židli, taburetku nebo křeslo. Důležité je i to, aby byl vyroben z kvalitního a odolného materiálu, aby vám mohl dlouho a spolehlivě sloužit.

Prohlédněte si nabídku na https://www.prehozynapostel.cz/toaletne-stoliky a vyberte si ten svůj.