Víte jak uskladnit Váš bytový textil?

Usporiadanie ve skříni či šatníku nejen že vypadá dobře, má i velmi praktické využití . Může tak vzniknout nový úložiště, získáte více místa a budete mít po ruce věci které skutečně využíváte. Zde je pár tipů jak na to.

Určitý systém skladování

Základem pro udržení pořádku ve skříni je zvolit si správný systém který budeme používat. Jednotlivý textil si můžete seskupit podle barev, účelu jejich využití nebo si můžete vytvořit určité soupravy. Je na Vás co Vám bude nejvíce vyhovovat. Například na jedné poličce můžeme mít povlaky na polštářky a zároveň přehozy či deky ve stejné barvě, nebo naskládané ručníky či deky podle jejich velikostí. Možností je opravdu hodně. Pokud si systém zvolíte správně, při dalším ukládání ho budete podvědomě dodržovat.

Po otevření skříně

Častokrát je pro nás těžké udržovat pořádek ve skříni protože věci které používáme častěji jsou na nedostupných místech. Pokud jsou uloženy na nejvyšší či nejnižší poličce máme pak tendenci vrátit tyto věci někam kam dosáhnete bez použití židle nebo bez ohýbání. Proto textil který využíváme každý den by měl být uložen na poličce ve výšce očí. Na vyšších nebo nižších místech bychom měli uchovávat například ručníky či ložní prádlo pro hosty, případně slavnostní nebo příležitostné ubrusy nebo záclony.

Určitě to ještě využiji

Tuto větu si určitě minimálně jednou řekl každý z nás. Pokud máte ve skříni například povlečení které již ztratily svou texturu případně barvy a vůbec je nevyužijete nenechávejte je tam, vždyť kdyby něco. Toto řešení zbytečně zabírá prostor a zároveň po čase i zapomenete co ve skříni vlastně máte. Jednou za čas je dobré tento textil protřídit a udělat si přehled. Zkuste to alespoň jednou a uvidíte kolik věcí jste možná i roky drželi ve skříni zbytečně.

Správné uložení

Pokud si však myslíte že ručníky nebo přikrývky stačí jen tak hodit na již vyčleněnou poličku, jste na omylu. Na co by nám bylo pokud bychom věděli kde najdeme to co hledáme ale bylo by to zmačkané, neestetické a zatuchlé? Je množství způsobů skládání povlečení, dek ubrusů či dokonce plachet s gumkou které samostatně skládají těžko. Najděte si svůj vlastní způsob který Vám nejvíce vyhovuje a nezabere Vám mnoho času. Díky tomu bude vnitřek vaší skříně vypadat bezchybně a prostor bude skvěle zorganizován.