Jak si zpříjemnit práci během Home Office

Nikdy jsme si nemysleli, že jednou se náš domov přemění na pracovní prostředí. V dnešní době se to stalo realitou, abychom sebe i jiných ochránili před pandemií koronavirusu. Aby naše práce zůstala produktivní, je důležité si prostředí domova přizpůsobit potřebám naší práce, ale zároveň si ho zpříjemnit. Realitou zůstává, že pracovat z našich domovů budeme mnohem déle než se nám to zdálo.

Důležitým úkolem při práci z domu je soustředěnost a vytvořit si místo na práci. My vám chceme poradit jak si takové místo ve vašem domově vytvořit a přizpůsobit jej na delší práci prostřednictvím Home Office. Určitě základem je dobrý stůl a židle.

kvalitní kancelářské křeslo bavlněné ložní povlečení béžový plyšový koberec

Základem efektivní práce je dobrá organizace

Práce z domu má i své jiné stránky. Je třeba odvést děti do školy, uklidit a samozřejmě pro ženy je nezbytné i vaření. Každý den doma je jiný a čeká nás mnoho jiných povinností. Často díváme na hodiny, abychom vše stihli. Nejlepším pomocníkem, abychom to všechno včas udělali je dobrá organizace práce, takzvaný režim dne, který nám pomůže vše zvládnout a tak nás v naší práci nebude pronásledovat chaos a stres. Při práci z domu je důležité dodržovat následující doporučení:

1. Naplánujte si svůj přesný pracovní čas

2. Seznamte s tímto pracovním časem svých rodinných příslušníků

3. Začněte pracovat v dobře vyvětrané místnosti v přesně stanovený čas

4. Udržujte na pracovním stole pořádek a odstraňte všechny jiné věci, které se netýkají vaší práce (ať vás nic nerozptyluje)

5. Před zahájením práce si dejte svůj oblíbený nápoj, aby vás nelákalo během práce si ho jít udělat a tak zbytečně rozptylovat svou pozornost

pracovní stůl home office

Zvolte si místo kde budete pracovat

V prostředí svého domova máte určitý komfort, proto vám to nikdy nebude představovat typickou kancelář se židlí a stolem. Vy si vytvořte takové místo, aby vám poskytovalo pohodlí a dokonale vám vyhovovalo.

Důležité je místo k sezení - Je přirozené, že při své práci budete sedět. Na sezení můžete využít i sedačku na níž komfort zvýší příjemné dekorační polštáře, nebo kvalitní deky. Vaše místo bude útulně a zpříjemní váš náročný den. Samozřejmě všechny vaše potřebné věci potřebujete mít na dosah, takže je vhodné uvažovat i o malém stolku.

Stylová židle nebo komfortní křeslo - V každé domácnosti najdeme stolek na kterém máte umístěný notebook. No při výběru židle si musíte dát pozor, aby nenarušila interiér vašeho bytu. To znamená, že nesáhnete po výrazné kancelářské židli. Máme pro vás v nabídce širokou škálu stylových židlí, které jsou takovým mezníkem mezi křeslem a klasickou stoličkou. Váš původní interiér bytu zůstane zachován, ale rozhodně váš byt to osvěží.

Pracujte klidně i na zemi - Mnoho lidí pracuje tak, že sedí na zemi. Je to sice netradiční místo, ale když vám vyhovuje, není co namítat. Pokud sáhnete na měkký a hebký plyšový koberec, práce vám půjde od ruky.

hebké hřejivé deky bílá moderní židle příjemný plyšový koberec

Důležité je i kvalitní osvětlení

Poslední naší radou je, abyste nikdy nezapomněli na kvalitní světlo. Rozhodně vždy dbejte, aby váš pracovní prostor byl dostatečně osvětlen. Když pracujete za psacím stolem, nezapomeňte na vhodnou lampu, kterou umístíte na stůl. Víme, že vaše práce trvá několik hodin denně, tak je třeba mít světlo, které přímo osvětluje váš pracovní stůl. Nespoléhejte se pouze na denní světlo, protože by vám to mohlo způsobit řadu zdravotních problémů.

Své domácí pracovní místo si osvěžte různými doplňky, které vaši práci zpříjemní, ale nebudou vás rozptylovat. Nakonec se vaše pracovní místo stane vaším oblíbeným a s radostí se budete k němu vracet každý den. Samozřejmě k tomu patří i vhodné a pohodlné domácí oblečení.

osvětlený pracovní stůl