Jak rychle změníte design interiéru

Chcete-li výrazně ovlivnit interiérový design obývacího pokoje, ložnice, dětského pokoje nebo kuchyně, nepotřebujete hned nový nábytek ani dlouhý seznam věcí, které by bylo třeba přestavit. Někdy opravdu stačí maličkost, která dokáže velké změny.

Všichni interiéroví designéři se shodují v jednom, v každé domácnosti by měly být různé závěsy, dekorační polštáře, deky nebo povlečení. Přítomnost alespoň jednoho z těchto předmětů udělá Váš interiér mnohem útulnějším. Jak na to, si můžete přečíst v dnešním blogu.

Čas na změnu

Před tím, než si začnete vybírat své doplňky, zjistěte, proč chcete změnit prostor oko Vás. Návrháři tvrdí, že i malá změna výzdoby pozitivně ovlivňuje Vaši pohodu. Je to podobné jako pocit, který Vás provází během úklidu. Vnášení pořádku do domácnosti má na nás uklidňující účinek. Je to tak i tehdy, když změníme design interiéru a vneseme do něj více energie, pohody a klidu ve formě malých, nenápadných detailů. Co říkáte například na červené závěsy v obývacím pokoji, kde dosud převládaly neutrální zemité odstíny hnědé, béžové nebo žluté?

obyvacka

Nebo preferujete menší doplňky v podobě dekoračních polštářků výrazné růžové nebo královské modré barvy? Určitě oživí Váš gauč a povzbudí Vás k tomu, abyste na něm trávili svůj volný čas. Změna nemusí být drahá. I malé změny častokrát vedou k velkým viditelným účinkem. Pokud vyměníte těžké tmavé závěsy za lehčí a světlejší, pozvete do své domácnosti více slunce. Pokud přes gauč přehodíte deku v krásných barvách, stane se opět atraktivním. Díky stříbrné ovocné míse bude obývák zářit nejen v očích členů domácnosti, ale i pozvaných hostů. Existuje opravdu mnoho nápadů, jen je třeba rozhodnout se pro změnu.

Osvědčené rady od designérů

Všichni designéři používají osvědčené triky, které nejsou náročné a ani drahé. Někdy stačí koupit několik maličkostí nebo jen změnit jejich rozložení a před Vašima očima se hned projeví jejich účinek. Přinášíme Vám některé praktické a skvělé způsoby, jak vdechnout do Vašeho interiéru nový život.

PŘEMÍSTĚTE NÁBYTEK A DOPLŇKY

nabytok

Nedělejte však velké změny, nechte v místnosti prostor. Přesuňte gauč blíže ke stěně, upravte polohu stolu v jídelně, nastavte si postel tak, abyste se mohli každé ráno kochat výhledem. Sníte o místě které bude jen Vaše? Velké regálové skříně jsou skvělým způsobem na rozdělení místnosti a navíc přinesou mnoho odkládacího prostoru.Nebo možná obraz, který visí v ložnici, bude lépe vypadat v obývacím pokoji. Projděte se po domě, podívejte se na to, co můžete odložit, pověsit, přemístit nebo uspořádat a vychutnávat si nově získaný překvapivý efekt.

ZAMĚŘTE SE NA POLŠTÁŘE. MNOHO POLŠTÁŘŮ

dekoracne-vankuse

Barevné, měkké, příjemné na dotek. Polštáře jsou levné doplňky ale velmi efektivní. Díky nim bude Váš interiér útulnější. Zapojte při jejich výběru kreativitu. Co říkáte na to, pokud byste na parapet namísto klasických květináčů umístili chlupaté polštáře? Je to netradiční ale efektivní. Podobné je to i v obývacím pokoji. Položte na gauč a křesla měkké doplňky v podobě barevných polštářů a téměř okamžitě uvidíte tu změnu.

HRAJTE SI SE SVĚTLEM

svetlo

Umíte si představit kolik změn dokáže přinést do interiéru nový zdroj světla? V zimě využijete dekorační svíčky, velké i malé. Využijte je všude kde chcete vytvořit příjemnou, trochu intimní atmosféru. Na jaře a v létě skvěle fungují dekorační lampy a svítidla. Vyzkoušejte si na terasu zavěsit girlandu ze světýlek a efekt bude zaručen. Můžete využít i vánoční světla. Nemusíte je držet v krabici. Pověste si je nad postel, nebo je přilepte na parapet. Maličkost, která potěší.

ZABALTE NÁBYTEK NĚČÍM MĚKKÝM

prehozy-na-postel

Obývák Vás neláká k tomu abyste v něm strávili čas? A i postelená postel v ložnici nevypadá příliš efektivní? Sáhněte po přehozech v různých barevných provedeních a materiálech. Jeden můžete nedbale přehodit přes křeslo abyste vytvořili uvolněnou atmosféru, druhý může zakrývat celý gauč, díky čemuž na něm budete chtít trávit více času. V ložnici přehoďte přes postel krásný přehoz, díky kterému bude Vaše postel vypadat skvěle a útulně.

ZMĚŇTE ZÁVĚSY

jemne-zavesy

Právě okna jsou součástí interiéru, kterou často zanedbáváme. Zapomínáme na to, jak velký dekorační potenciál mohou mít. Změna závěsů a záclon může dodat Vašemu interiéru zcela novou tvář. Vsaďte tuto sezónu na moderní květinové vzory a lehké tkaniny, které budou velmi praktickým a vděčným bytovým doplňkem. Mohou volně viset, nebo je svažte stuhou, což vytvoří příjemnou atmosféru. Existuje skutečně mnoho možností.