Co nepřehlédnout při výběru dětského ložního povlečení?

Spánek hraje velmi důležitou roli v životě každého člověka, zejména u těch nejmenších. Zodpovědně vybrané povlečení pro děti zajistí dítěti nejen pohodlný spánek, ale i jeho komfort. Vždyť dokážete si představit něco příjemnější, než odpočívat v měkkém, na dotyk příjemním a kvalitním povlečení s disney postavičkami a hrdiny? To je důvod, proč bychom Vám chtěli představit čtyři - podle našeho názoru - nejdůležitější charakteristiky, které by mělo mít dětské povlečení.

1. Bezpečnost

Vždy by měla být na prvním místě. Zdá se, že tato záležitost je v tomto ohledu zřejmá, ale ne všechno povlečení na postel pro děti je vhodné pro jejich zdraví. Často při nákupu textilií pro dětský pokoj věnujeme pozornost jen vzhledu, což je velká chyba. Povlečení pro děti by mělo splňovat bezpečnostní normy. Díky tomu si můžeme být jisti, že zakoupený výrobek neobsahuje škodlivé látky (a proto nepředstavuje hrozbu), poskytuje pohodlí při používání a je funkční. Kromě toho se v případě malých dětí často zabýváme různými typy alergií - v takové situaci zohledňování složení a kvality ložního prádla hraje důležitou roli.

2. Jemný materiál

Nejlepším materiálem pro dětské textilie - nejen pro ložní prádlo, ale i oblečení - je samozřejmě bavlna. Je to především díky tomu, že je to přirozená tkanina, jemná na dotek, která umožňuje pokožce dýchat a není tak těžké ji čistit. Kromě toho je bavlna dostupná v mnoha variantách tkanin. Bavlněné povlečení má mnoho důležitých výhod - je charakterizováno savostí a trvanlivostí, je snadno čistitelné a jemné pro pokožku a ve většině případů je cenově dostupné. Jedinou nevýhodou může být skutečnost, že bavlna se ráda krčí, takže pokud Vám záleží na bezchybném vzhledu textilií, je třeba je žehlit.

3. Vzory a motivy

Je pravda, že nakupujeme očima. Proto jsou pro nás vizuální otázky velmi důležité. Není to jiné ani v případě dětských produktů - každý rodič chce, aby jeho dítě bylo obklopeno estetickými věcmi. Dětské povlečení by mělo mít design vhodný pro jejich věk a záliby (zejména pro starší děti). Oblíbený hrdina z pohádky nebo komiksu, idol v podobě sportovce nebo zpěváka, nebo možná motiv oblíbeného zvířátka? Bavlněné dětské povlečení se může stát skutečnou dekorací. Zajímavým návrhem v naší nabídce je ložní povlčení  s grafikou zobrazující sluneční soustavu nebo mapu světa - jde o kombinaci originálního designu a vzdělávacích hodnot.

postelne_navliecky_more postelne_obliecky_bieber       detska_postelna-suprava_lietadlo              

4. Výroba

Při výběru dětského ložního povlečení, při kterém očekáváme, že nám bude sloužit nějaký ten čas, musíte věnovat pozornost především přesnosti povrchové úpravě a kvalitě šití - díky tomu jsme si jisti, že náš nákup bude trvanlivý a praktický. Bavlněné textilie, které se vyrábějí s ohledem na nejmenší detaily, zachovávají své původní vlastnosti déle (jemnost, intenzita barvy a tvaru) a dobře snášejí časté praní i při vysokých teplotách.

Souhrn

Doufáme, že s ohledem na výše uvedená kritéria nebude nakupování dětského povlečení pro Vás výzvou, ale jen čistou radostí. Samozřejmě, naše rady jsou univerzální, takže je zcela v pořádku, pokud je využijete při nákupu povlečení na postel do své ložnice.