3D povlečení z mikrovlákna a jeho výhody

Co je to mikrovlákno

3D_obliecka_delfinMikrovlákno můžeme definovat jako syntetickou bavlnu. Je charakterizována jemným a elastickým materiálem který může mít významný vliv na pohodlí našeho spánku. Ale výjimečná měkkost je jen jednou z mnoha výhod které nabízí tento typ tkaniny. Mikrovlákno není třeba žehlit, klidně ho můžete prát i při vyšších teplotách a přesto neztratí své kvality. Navíc 3D povlečení z mikrovlákna schnou velmi rychle. Všechny tyto faktory dělají péči o textilie vyrobené z tohoto materiálu velmi jednoduchou a časově nenáročnou. Kromě toho jsou výrobky z mikrovlákna podstatně levnější než například satén či hedvábí, přesto jsou skvělou volbou. Povlečení z mikrovlákna má velmi mnoho výhod. Nejen praktických ale i estetických. Nežmolkuje se, nemačká se a ani neztrácí své barevné vlastnosti ani při opakovaném praní. Poměr kvality a ceny je nesrovnatelný.

 

 

Povlečení z mikrovlákna vhodné i pro alergiky a děti

3D_obliecky_kvetyDalší velkou výhodou textilních výrobků z mikrovlákna je skutečnost, že neudržují v sobě prach. Stačí je občas vytřepat a budou opět čisté. Zabraňují tedy vnikání různých typů bakterií do vlákna povlečení a tudíž nezpůsobují alergické reakce. Na druhé straně jejich struktura je velmi jemná a bezpečná i pro citlivou pokožku dětí, protože nezpůsobuje odřeniny a jemně zabalí Vaše dítě pro skvělý spánek. Kromě toho jsou výrobky z mikrovlákna, prodyšné, nezachytávají vlhkost, zabraňují přehřátí organismu ale přesto se vyznačují příjemnou hřejivostí. Jejich praní je velmi jednoduché. Určitě víte, že až při praní nad 60 ° C dosáhnete zničení všech bakterií a roztočů. Je to teplota, která při praní ložního povlečení z přírodních materiálů, může způsobit jejich poškození. Při povlečení z mikrovlákna toto zničení nehrozí. Tedy žádné alergie na prach či rostoče nebudou mít šanci. Lehčí usínání a vstávání z postele bude pro Vás samozřejmostí.

 

Trojrozměrný design

3D_obliecky_mestoDíky charakteristickým vlastnostem postelí z mikrovlákna se můžeme zaměřit na výhody 3D motivů. Díky moderní metodě barvení textilu označovaného jako 3D se povlečení vyznačují intenzitou a trvanlivostí barev a velmi realistickému zobrazení. Motivy vyzobrazené na ložním povlečení vytvářejí dojem prostornosti. Vzory 3D zdobení ložního prádla díky své hloubce připomínají obrázky nebo skutečné fotografie. Pro to jsou skvělým řešením pro ty, jejichž nudí tradiční povlečení. Díky zmiňované technologii barvení jsou tyto výrobky charakterizovány odolností proti blednutí barev a abrazi vzorů. V dnešní době jsou 3D povlečení díky mnoha funkčním a vizuálním výhodám velmi oblíbenou dekorací. V nabídce najdete mnoho motivů jako různé květiny, auta, zvířata, motocykly, města či geometrické tvary.

 

Oboustranné řešení

Pro lidi, kteří hledají výrobky z mikrovlákna, avšak mají rádi i tradiční povlečení, jsou v nabídce i takové, které mají z druhé strany klasický jednobarevný podklad. Díky tomu, v závislosti na vaší nálady, můžete kdykoli změnit výzdobu Vaší ložnice. Je jen na Vás zda máte chuť na 3D motivy nebo raději jednobarevnou eleganci.